Inapoi sus
Kenya
Africa, un continent al aventurii
esti aici : Destinatii exotice // Africa

Africa, un continent al aventurii

 

Cum putem sa surprindem esenta Africii pe hartie fara a utiliza fiecare cliseu cunoscut? Nici un alt continent nu se poate asemana cu varietatea,  impactul pur si salbaticia Africii. Africa ofera o experienta de calatorie unica fata de traseele turistice cu aer conditionat din sud-estul Asiei sau parcurile tematice din Australia sau Europa.

Doar istoria naturala a Africii merita sa va determine sa doriti sa vizitati continentul de zeci de ori – unde altundeva pe pamant ati putea adormi cu sunetul leilor care racnesc sau viziona un milion de flamingo cum decoleaza din apele unui lac? Dar esenta Africii nu consta intr-un desert, munte sau lac. Sta in spiritul poporului - naturalete, transpiratie, dans, cantec si rasete - care infesteaza calatorul cu o boala atat de puternica incat nu se poate opune dorintei de a se reintoarce, uneori impotriva oricarei logici sau motiv.

Negociati cu vanzatorii de pe strazile reci si inguste dintr-o medina araba, dansati pe ritmurile reggae intr-o piata a Africii de Vest sau trageti cu pescarii sub briza Oceanului Indian si veti fi influentat cu singuranta de onestitatea, caldura si vitalitatea poporului african.

Africa nu este intotdeauna un loc usor accesibil pentru turisti, ceea ce poate fi de multe ori frustrant si provocator. Dar va recomandam sa nu dati intotdeauna ascultare celor vazute la TV: Africa nu este un iad plin de razboi civil, boli, foamete si crime violente. Este un loc fantastic, surprinzator si interesant. Vizitati o singura data Africa si va garantam ca veti visa sa reveniti pentru tot restul vietii.

Cand sa vizitam Africa?

Cei mai multi turisti prefera sa isi programeze sejurul in Africa in timpul sezonului  uscat. Acest lucru se datoreaza faptului ca este mai usor de calatorit, in special odata ce va abateti de pe drumurile principale ( drumurile laturalnice devin destul de noroioase daca ploua).

Exista variatii regionale, dar in esenta, treaba sta cam asa:

  • Africa de Est, are doua sezoane uscate - din decembrie pana in februarie / martie si iunie-octombrie - cu anotimpurile ploioase intre
  • In sudul Africii este uscat din mai / iunie, devine foarte fierbinte in luna octombrie, si vin ploile din noiembrie pana in aprilie / mai
  • In Africa de Vest, sezonul uscat este din octombrie / noiembrie  pana in aprilie / mai, iar acesta devine foarte fierbinte la sfarsitul acestei perioade
  • In Africa Centrala, iunie-septembrie este perioada de timp uscat
  • In Africa de Nord ploaia nu este problema principala, ci temperatura. Cel mai bun moment de a calatori este in perioada rece din octombrie pana in martie.

Desi sezoanele uscate sunt cele mai populare, nu evitati in mod obligatoriu sezonul ploios. In unele tari ploua doar pentru cateva ore in fiecare zi (de multe ori pe timp de noapte) dupa care aerul este extrem de placut si curat. Este si un moment perfect pentru privitul pasarilor. Tarifele hoteliere sunt mai ieftine si zonele turistice populare sunt mult mai linistite. Si in general localnicii sunt mai fericiti, deoarece ploile inseamna recolte bune, astfel incat majoritatea festivalelor traditionale africane au loc in aceasta perioada.

 

Impreuna calatorim mai mult

 

Harta destinatii exotice : Africa

 


 

Destinatii exotice din Africa

 
 

Ne gasesti si pe